Schoolbites geeft kinderen een podium, zelfvertrouwen en trots!

Schoolbites is een eigentijdse workshop, zowel voor BO als VO, waarin kinderen zich leren uiten via spoken word en in aanraking komen met poëzie. Ze ontdekken hun unieke en volkomen eigen geluid door hun zelf geschreven tekst voor te dragen en leren hun emoties nog verder te versterken via de muzikale begeleiding. Kortom, ze doen op een unieke manier 21-ste eeuwse vaardigheden op: zelfbewust, betrokken en nieuwsgierig.
Aanleiding
Schoolbites is geboren uit liefde voor taal en uit liefde voor kinderen. Kortom: kinderen die lekker aan de bak gaan met taal! Noem het goedaardige rap. Noem het voordrachtskunst. Noem het schrijven van een poëtische tekst of het ’t vak Nederlands: hoe dan ook speel ermee!

Wat we doen
In een of twee dagdelen leren kinderen een vrije, pakkende, poëtische tekst schrijven en hoe ze die met plezier en energie kunnen brengen. Er kan met Schoolbites worden aangehaakt bij een thema waar de klas of school al mee bezig is zoals bijvoorbeeld 'de vreedzame school' of bevrijdingsdag, maar dat hoeft niet.

Wat Schoolbites met kinderen doet
Kinderen krijgen niet alleen (nog meer) plezier in taal, ze ontdekken ook hoe mooi en verrassend het is om met taal te spelen. Naast puur taalplezier draait het bij Schoolbites ook om eigenwaarde, om durven staan voor wat je zegt of juist om lekker te verdwijnen in taal. Plezier, trots en energie zijn de kernwoorden.
Via Schoolbites leren kinderen
schrijven:

• lekker leesbare teksten maken
• schrijftaak voorbereiden en uitvoeren
• reflecteren op hun aanpak
• genieten van schrijfplezier!

spreken:

• verstaanbaar spreken en durven spreken
• gesprekstaak voorbereiden en uitvoeren
• reflecteren op hun aanpak
• spreekplezier!

sociaal emotioneel:

• Schoolbites geeft kinderen een podium
• de kans om trots te zijn op zichzelf
• aan zelfvertrouwen te winnen
• hun gevoel van eigenwaarde te vergroten
• te ontdekken hoe mooi het is om applaus te ontvangen en te geven
Schoolbites speelde op tal van scholen waaronder:

- 4e jaars VMBO, Almere College Dronten in Muziekgebouw aan het IJ, diverse workshops
- OBS Pantarijn
- Unic Utrecht
- IMC Weekendschool
- Oosterlicht 
- 100 jaar Bibliotheek Venlo

Wordbites doet ook mini-workshops op festivals onder het label Zeg ‘t lekker zelf.