Plotscast, de podcast

Plotscast is een podcast van bekende en aanstormende woordkunstenaars, muzikanten, filosofen, dichters, dromers en ook-niet-weters. Zo plots als we in een klap al onze podia kwijt waren en er een streep werd gezet door onze complete festivalzomer, zo spontaan hebben we een nieuw podium gecreëerd: Plotscast. Maar ook zonder virussen bestaat Plotscast in de tussenruimte. We zijn live en in je oren om de wereld glans te geven. 

Ga hier naar de eerste editie van Plotscast op Soundcould 
Of beluister hem hier op Spotify 

Plotscast als podcast
Plotscast biedt een spannende mix van gerenommeerde artiesten als Judy Blank, Iris Penning (stadsdichter van Eindhoven), dichter Thomas Möhlmann, denker Desanne van Brederode en gelauwerd schrijver Rob van Essen met aanstormend talent als het elektronische duo Biek&Len en rapper Petit Jean (B). Maar ook de pas 6-jarige dichter Ayden vindt er zijn plek! Verrassend, vernieuwend, veelzijdig en vitaal! Kortom: een landschap met ruimte om samen te spreken, te spelen en te ademen. We verschijnen tweewekelijks op Spotify, Souncloud en Apple podcasts. 


Plotscast Live
Inmiddels zijn we 8 edities verder en gaan we op zoek naar verdere verdieping met Plotscast Live. Elke derde donderdag van de maand nemen we op in De Nijverheid in Utrecht. In elke editie staat een speciale gast centraal, die op zijn of haar beurt een andere artiest meeneemt. Het live-event met publiek wordt vervolgens gecompileerd tot een podcast van circa 20 minuten.

Komende live-editie do.17 december 
Na de eerste edities met Danique Carmen Kivit, Lucas Kloosterboer, Jack Julian, Loki Project, Gino Bombrini en Saskia van Kampen gaan we op do. 17 december los met speciale gast Adam Bais aka Benjamin Fro (filosofische hip hop), Tijdelijke Toon (professioneel woordenbezweerder) en de house legende dj Dimitri.

Tickets, a 10 euro, voor de
december editie koop je hier.  

Op do. 21 januari ontvangen we in onze live editie de stadsdichter van Eindhoven, Iris Penning en Sybren van Doesum trompet.

Plotscast en Plotscast Live zijn een initiatief van Yeppe van Kesteren en Wordbites en worden ondersteund door het Cultuurmakersfonds van het Prins Bernhard Cultuur Fonds. Hier nog een tof artikel over de toekenning

Hier nog een paar linkjes:
> naar het fotoalbum van Plotscast Live in De Nijverheid  
> en hier naar de website van Plotscast, die we aan het opbouwen zijn

" Plotscast is een poëzie-avond in je oor ",
Marjolijn van Heemstra in De Correspondent.