Thank you for being an Artist.

Wat maak je? Waarom maak je wat je maakt? Waar sta je en hoe wil je verder? Dát waren de vragen die beeldend kunstenaar Julia Kaiser en ik elkaar stelden tijdens onze residentie bij het K.F. Hein Fonds.

Reflectie en vooruitblik
Of eigenlijk gingen we nog een slag dieper. Want we hadden het over bronnen, blokkades en breekpunten. Over angsten, vermoedens en verlangens. Over intentie, urgentie en frequentie. Reflectie en vooruitblik tegelijk. We lieten onze learnings landen in een workbook. Dit werkboek is in principe niet los te verkrijgen maar alleen in combinatie met de onderstaande workshop. 

Workshop
Leven dat soort vragen bij jou ook? Of je nu een collega-artiest bent of in een heel andere wereld werkt als levenskunstenaar maakt niet uit. Wat je vraag ook is; Julia en ik bieden je met veel plezier een workshop aan. Dat kan een ochtend, een dag of een paar dagdelen zijn. De onderwerpen bepalen we samen. Nét waar jij behoefte aan hebt.

Take out
Wat je eruit haalt? Naast energie, zelfvertrouwen en plezier; beter inzicht, meer focus, praktische tips en handvaten om tot een actieplan te komen. Belangstelling voor onze workshop? Laten we contact hebben en samen een mooi plan maken! Stuur me gerust een mail.Quinten Peelen, directeur van het K.F. Hein Fonds over onze residentie: "We hebben als K.F. Hein Fonds de afgelopen jaren een enorme variatie aan makers mogen verwelkomen in ons tuinatelier. De residentie van Hugo en Julia was zeker ook een uitzonderlijke, juist omdat zij kozen voor een reflectieve en daarmee heel persoonlijke benadering van hun individuele kunstenaarschap. Heel mooi hoe zij elkaar vragen hebben durven stellen over de menselijke kant van het kunstenaar-zijn en even niet over het werk.

Ze spraken heel open over hun belemmeringen en angsten en ook over hun krachten. Zelfreflectie maar dan samen. Wij werden als fonds aan het eind van hun verblijf meegenomen in dit proces en kregen een heel mooi inkijkje in hun verkenning van de maker én de mens. Dat werkte voor ons ook heel inspirerend en hebben wij erg gewaardeerd: so Julia & Hugo, thank you for being an artist!".