STROOILICHT / Album met vijf tracks

Na het uitbrengen het DWAAL//GRUIS album met Charlotte Beerda en Ard Zacht kwam ik via een retraite/residentie met Julia Kaiser bij het K.F. Hein Fonds op de vraag ‘Wat zou ik op dit moment het allerliefste willen maken?’. Toen ik mijn gevoel daarover liet gaan kwam er een oude liefde bovendrijven: techno! En zo stond ik een week later achter de microfoon in de studio van producer Erwin Tuijl. We gooiden twee werelden in de blender: techno en spoken word en noemden de plaat ‘Strooilicht’. Beluister de plaat hier op Spotify en hier op Apple Music/I tunes. 

Opbouw van het album
‘Strooilicht’, de titeltrack en het openingsnummer op de plaat schreef ik als ode aan Paradigm in Groningen. De club waar ik, uniek in de wereld volgens mij, resident poet ben. Met ‘Dus anders’ wil ik de wereld graag laten weten dat we ons per definitie om de verkeerde dingen druk maken omdat alles toch altijd anders loopt. ‘Schaduwlach’ is een tekst van een bevriende dichter: de achtjarige Ayden Miran. Geniaal!

Dansen op woorden
'Ooit nu' toont nog maar weer eens aan de muziek het antwoord is. ‘Ankerpunt’ is een tekst van Désanne van Brederode, die ik in een van mijn vorige levens leerde kennen bij de Veerstichting. Prachtige schrijfster.

Ook als posterboekje
Strooilicht is hier te beluisteren op Spotify en hier op Apple Music/I tunes. Om toch iets fysieks uit te brengen leek het kunstenares Rowana Slegers en mij mooi om Strooilicht ook te laten landen op papier. Daarom hebben we samen en posterboekje gemaakt. Je kunt het voor 5 euro (ex verzend) kopen in de shop. Rowana tekende ook voor een tweetal clips bij de plaat.

Strooilicht is ook perfect te boeken voor festivals, clubs en events. Laat ons dansen op de woorden, laat ons dansen op Strooilicht.
Kernteam Strooilicht:
Erwin Tuijl: producer
Wessel Oltheten: mastering
Rowana Slegers: artwork
Grace Nieuwolt: opmaak en dtp