Community art.

Wordbites maakt graag kunst met mensen! Mensen uit steden en dorpen en wijken en buurten en straten. Want elke stem moet gehoord kunnen worden. Recent maakte Wordbites met veel plezier community-art voor ondermeer De Wijk de Wereld Sappemeer en DWDW Oosterpark. Heerlijk toch om een week lang de sleutel te krijgen van die schitterende Groningse schouwburg, je talent te ontwikkelen en samen te stralen op de stage?


Op 3 en 4 juni speelden we met een 10-tal bewoners uit de Eemsdelta-regio onze voorstelling "Mijn ding" op het prachtige festival Terug naar het begin, met muziek van Sebastiaan Wiering. Want kunst maken mét mensen is minstens zo mooi als kunst maken voor mensen.  

Hoe het begin begon? Op dit moment zijn er onder de titel Zwijgend goud een 100-tal objecten, relieken en relikwieën uit een aantal Groninger kerkjes uitgeleend aan de A- kerk in Groningen stad. Het leek ons mooi om de lege plekken die ontstonden spreekwoordelijk "te vullen" met objecten en verhalen van bewoners uit de dorpen. Zo ontstond Mijn ding.


Kortom een raam-vertelling met muziek, korte verhalen, poëzie en spoken word die een prachtig kijkje geeft in de hoofden, harten en zielen van de bewoners en hun relatie met de dingen om hen heen. 

In het najaar van 2023 was Wordbites een van de makers voor De Wijk De Wereld Muntendam en vanaf voorjaar 2024 voor Festival Terug naar het begin 2024. 
Video’s:
Aftermovie DWDW Muntendam
Aftermovie DWDW Sappemeer
Aftermovie DWDW Oosterpark
Making of DWDW Oosterpark

Wordbites gaf vorm en inhoud aan community-art projecten als:
- De wijk de Wereld, Muntendam
- Festival Terug naar het begin 2023  
- De wijk de wereld Oosterpark, Groningen
- De wijk de wereld, Sappemeer
- Kick off De wijk de wereld, Lewenborg
- Oerol, kinderprogramma met alle eilandkinderen
- RAUM Utrecht, rond thema 'onthaasten, ontdekken en spelen'
- Wijksafari Lauwerecht, Utrecht, samen met Spoken Art Community
- Welkom//Thuis, Maassluis