Zegt de zee ooit

Vrije vertaling door Wordbites van Does the sea ever say van Cleo Wade.

Ik wen eraan

Heerlijke tekst van Farhad Showghi.

Een tafel is een deur.

Prachtige tip van Anouk Smies, dit gedicht van de Turkse dichter Edip Cansever. Van wie de vertaling is weet ik niet.

Alles, allemaal.

Wallace Stevens. Ik kende hem, tot mijn schande ; ) niet maar ik kwam hem gelukkig tegen in een post van Lies Jo Vandenhende. Wat fijn.  

Onbeminnelijkheid.

Vrije hertaling naar het Nederlands door Wordbites van stuk van Janne Robinson. 

Aardigheden.

Vrije hertaling naar het Nederlands door Wordbites van Small kindness van Danusha Lameris. Ik meen ergens gelezen te hebben dat Danusha de kleine aardigheden die zij noemt in haar tekst verzameld heeft vanuit een community-art project.

Ups and downs.

” Ze zeggen, dat het leven, een aaneenschakeling is, van ups en downs. Zeg maar, de achtbaan van het leven.” Eerste regel van stuk van Ennio Burleson aka BLESZ dat ik met veel plezier hertaalde.

Kritieke toestand.

Ik was laatst in een kritieke toestand. De situatie was kritiek. Veel kritiek. Hard ook. In situaties met kritiek zijn vaak ook nog andere situaties gaande. In situaties, zijn trouwens sowieso vaak andere situaties gaande.

Een naam kiezen.

Een naam kiezen. Vrije vertaling door Wordbites van Choosing a name van Anne Ridler (1912-2001).

Stop de verwedstrijderisering.

Het zal wel aan mijn lage testosterongehalte liggen of ik weet niet wat maar ik word zo langzamerhand doodmoe van alle wedstrijden. Van het zwaaien met dirigeerstokjes tot het naschilderen van Rembrandts; alles lijkt tegenwoordig een wedstrijd te moeten zijn.

Het antwoord op een spiegel.

Ik heb veel geleerd van mijn goede vriend en collega dichter, performer, zanger, gitarist, Jörgen Unom. Eén van die dingen is: schrijf! “Schrijf gewoon wat je wil schrijven”, zei Jörgen.

7 woorden

Soms heb je dat. Dat 7 woorden het ineens helemaal anders maken. Soms heb je dat ook met 1 woord. Of met 341 woorden. Goed, ik had dat een tijdje geleden dus met 7 woorden.

Leer me de vogel zien.

Dat er veel heel sterke debuutbundels zijn en dat die soms nauwelijks worden overtroffen.

Poëzie is een blokkwast.

De liefde voor poëzie heb ik van mijn vader meegekregen. Voor hem was poëzie een huis. Een huis om in rond te dolen, te schuilen en te verdwalen. Voor mij trouwens ook.

Het theater is vierkant. De straat is rond.

Ik kreeg een tijdje geleden een heel mooie leestip van theatermaakster Marrit Bausch: Why don’t we do it in the road, a personal guide to outdoor interactive theatre, van Vida Cerkvenik Bren. Ik deel graag wat inzichten van haar. Voor iedereen die wel eens andere mensen ontmoet, of zichzelf wil ontmoeten…

Gekke dingen deel 2.

Ik had het laatst me jullie over gekke dingen. Of meer precies; of ik wel eens gekke dingen meemaak bij mijn performances. Eentje die me in dit verband, en eigenlijk in elk verband, nog helder voor de geest staat is Poetry International. Ik deed mee aan het galerie-programma van Poetry, waarin beeldende kunst en woordkunst […]

En nou hou je op met die woorden.

“Maak je wel eens gekke dingen mee bij je performances?”, wordt me met enige regelmaat gevraagd. Alhoewel ik natuurlijk niet precies weet op wat voor soort rampen de vragensteller zoal hoopt, moet ik de vraag op zijn minst bevestigend beantwoorden. Nee, geen plots naar beneden vallende broeken of onhandig struikelende koningsparen maar toch wel een […]
Load More
Fail to load posts. Try to refresh page.